Így lesz sikeres a magántanár hirdetésed

Így lesz sikeres a magántanár hirdetésed

Magántanárként az egyik legnagyobb kihívás, hogy diákokat találj. Ebben segít a Magántanárnet. Azonban neked is tenned kell érte.

A sikeres magántanár hirdetéshez elengedhetetlen egy igényes magántanárprofil kialakítása. A következőkben ehhez szeretnénk iránymutatást adni.

Milyen profilképet válasszon egy magántanár?

A profilkép az első eleme a profilodnak, amire felfigyelnek a látogatók, az első benyomás pedig rendkívül fontos. A profilkép legyen jó minőségű, éles, te pedig légy rajta barátságos, de profi!

A képen egyedül szerepelj!

A legelőnyösebb egy világos kép, sok természetes fénnyel. Kerüld a mesterséges, színes megvilágítást, valamint a túl sok árnyékot!

Előnyös, ha a képen válltól felfelé vagy látható. A szemed a kép középvonala felett legyen, a tekinteted pedig a kamerára irányuljon!

Rövid bemutatkozás

Ragadd meg leendő diákjaid figyelmét egy rövid, lényegre törő mondattal! A profilkép után ez a második elem, ami leginkább vonzza a látogatók tekintetét.

A hossza 60 karakter, ami éppen elég rövid ahhoz, hogy a keresési találatok között felületesen válogató diákok vagy szülők elolvassák, ezért kiválóan alkalmas a figyelem felkeltésére, az erősségeid kihangsúlyozására.

Példa: ECL vizsgáztatóként tudom, mi kell a sikeres nyelvvizsgához

A rövid bemutatkozás megjelenése a magántanár profilon
A rövid bemutatkozás megjelenése a magántanár profilon

Bemutatkozás

Minél részletesebb a bemutatkozásod, annál nagyobb eséllyel tudod felhívni magadra leendő diákjaid figyelmét. Ennek ellenére fontos, hogy a bemutatkozás ne legyen se terjengős, se unalmas.

Figyelj a szöveg megfelelő tagolására és a helyesírásra!

A hangvétel legyen barátságos és meggyőző!

A bemutatkozás egy lehetőség arra, hogy megmutasd, mi különböztet meg téged a többi tanártól. Élj vele!

Írd le:

  • mi tesz téged jó tanárrá,
  • miért vagy te az ideális tanár a diák számára,
  • milyen tapasztalataid vannak,
  • milyen iskolákat, képzéseket végeztél el,
  • milyen tanítási módszert használsz!

Ugyanakkor jusson eszedbe, hogy a bemutatkozásod nem rólad, hanem a diákjaidról szól!

Akik a profilodat olvassák, a saját érdekeiket tartják szem előtt. Ezért a bemutatkozás megfogalmazása során törekedj rá, hogy a saját érdemeid és képességeid felsorolása helyett kihangsúlyozd, mindez hogyan segíthet a diákjaidnak céljaik elérésében!

A magántanár hirdetés megjelenése a keresési találatok között
A magántanár hirdetés megjelenése a keresési találatok között

A bemutatkozás első 250 karaktere akkor is látható leendő diákjaid számára, amikor a keresési találatok között jelenik meg a profilod. Érdemes ebben a néhány sorban összefoglalni a bemutatkozásod legmegkapóbb elemeit.

Elérhetőségek

Az elérhetőségek megadása nem kötelező, az érdeklődők enélkül is kapcsolatba tudnak lépni veled a Magántanárneten küldött üzenettel.

Ennek ellenére a tapasztalat azt mutatja, hogy előnyös minél több elérhetőséget megadni, így leendő diákjaid a számukra legegyszerűbb módon tudják felvenni veled a kapcsolatot.

Érthető, ha nem szívesen osztod meg privát elérhetőségeidet az interneten. Ebben az esetben érdemes külön erre a célra új elérhetőségeket létrehozni.

A magántanítás részletei

Online oktatási lehetőség biztosítása nélkül szinte lehetetlen magántanárként boldogulni, ezért ezt az opciót mindenképp érdemes beállítani.

Ettől függetlenül – ha a körülmények engedik – sokan előnyben részesítik a személyes oktatást. Leggyakrabban gyerekek tanítása esetén merül fel ez az igény, de felnőtt tanítványoknál sem ritka. Így ha házhoz tudsz menni, vagy diákot tudsz fogadni saját helyszínen, azt mindenképp add meg, mert előnyt jelenthet!

A megbízható magántanár

Az emberek alapvetően bizalmatlanok az ismeretlenekkel szemben. Pedig magántanár választásakor rendkívül fontos a bizalom. Ebben tudnak segíteni az ajánlások.

Kérd meg diákjaidat, hogy írjanak rólad ajánlást a Magántanárneten!

Az ajánlások bizonyítják, hogy valóban megbízható, tapasztalattal rendelkező magántanár vagy, és nem csak könnyű pénzkereseti lehetőséget keresel.

Ezen felül az ajánlások megmutathatják, milyen előnyökkel jár, ha téged választanak a diákok, és hogyan tudsz segíteni nekik céljaik elérésében.

Az oldalra látogató leendő diákok könnyebben azonosulni tudnak az ajánlást író diákokkal, mint veled és az általad írtakkal. Az ajánlásokon keresztül leendő diákjaidban kialakul egy kezdeti bizalom, és sokkal szívesebben fognak felkeresni.

Zárszó

Reméljük a fentiek segítségével sikerül igényes, sikeres magántanár profilt készítened.

Ha hasznosnak találtad írásunkat, ne felejtsd el megosztani magántanár ismerőseiddel! Amennyien pedig bármilyen észrevételed vagy hozzáfűzni valód van, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ne maradj le a legújabb cikkekről! Kövesd a Magántanárnetet a Facebookon!

Magántanár vagy és diákokat szeretnél találni? Hirdess a Magántanárneten!

Magántanárt keresel? Válassz a legjobb magántanárok közül!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük